HYVIÄ JOULUHAUKKUJA

BAR VARVINTORILLA


Komeissa maisemissa Turun Aurajoen varrella, purjelaiva Sigynin vieressä vietettiin kolmantena adventtisunnuntaina koirien jouluglögi-iltaa jo neljättä kertaa. Mukana oli tietysti myös Hännät heiluu -edustus, Jupiter ja Chaos.

Enomies Chaos ehdotti, että pukisimme jouluiset vermeet niskaan, kun lähdemme ihan omaan glögitilaisuuteemme Varvintorille. Tunnemallinen jouluapahtuma järjestettiin Bar Varvintorilla, jota luotsaa Minna Saretsalo tyttärensä kanssa. Chaos valitsi punaisen kravatin, koska paikalla on varmasti paljon kauniita narttuja. Minä arkana poikana valitsin punaisen, alpakan villasta kudotun luottojoulupaidan.

Sää oli jouluinen, mutta hieman pilvinen. Maa oli valkea ja tosi jäinen. Oli kauhean liukasta. Emännällä on onneksi Jalaksen piikkikengät, joiden pohjiin saa kätevästi koron sivusta napsautettua piikit päälle ja halutessaan helposti pois.

Kun lähestyimme Bar Varvintoria, herkullinen makkarantuoksu alkoi leijua nenääni jo heti, kun olimme ylittäneet sulan Aurajoen Förillä. Aloimme Chaoksen kanssa suorastaan vetää, vaikka oli liukasta ja kaatumisen vaara oli suuri. Eräs samaan tilaisuuteen tuleva rouva oli laittanut kaksi terrieriään koirien vaunuihin ihan siksi, että vaunun aisasta saa liukastumistukea. Ja että niitä poikia hävetti. Minä ilkuin surutta vieressä, ha haa, senkin nössöt!

Voi että, miten paljon kavereita oli jo tullut glögeille ja koko ajan tuli lisää. Meitä pikkukoiria omistajineen oli tosi paljon ja mukana oli myös muutama isompi kaveri. Kyllä riitti kovasti nuuhkimista ja tutustumista. Välillä oli pakko ryhtyä piirihaukkutanssiin parin kaverin kanssa. Chaos, tuo vanha jääräpää, häntä ärsytti 3,5 kuukautisen, innokkaan huskynpennun leikkimisvimma. Pomo ei voinut olla nostelematta ylähuultaan ja vilauttamatta kulmahampaitaan.

Ihmisilläkin vaikutti olevan kivaa. Heillä oli paikalla tuttuja ja vaikuttivat tutustuvan toisiinsa lisää meidän lemmikkien kautta. Ihmiset joivat glögiä ja nauttivat mäyräkoiran ja luun mallisia piparkakkuja. Joillakin oli lasi viiniäkin.

Ulla Lähtevänoja Radisson Blue Marina Palace hotellista oli järjestänyt meille yllätyspaketit kotiin vietäviksi ja Hartwall sponsoroi raikkaat vedet niin meille kuin ihmisillekin. Kaverimme, mäyräkoira Roosa on tapahtuman konkarijärjestäjä. Hän oli paketoinut lemmikkien lahjat omin tassuin. Ja mitä herkkuja paketista paljastuikaan. Minä tykkäsin oranssista vinkupallosta, mutta Chaos hullaantui Tree of Petsin marjapurutankoihin.

Eikä tässä vielä kaikki. Vaikka olimme jo villeinä kaikista hajuista ja toisten koirien mukanaan tuomista viesteistä, piti jaksaa keskittyä kuvaukseen. Barin takaosaan oli tehty kuvausstudio ja saimme poseerata valkoisella lampaantaljalla. Ammattikuvaaja Patricia G. Bertenyi osasi temput, joilla sai meidät kallistemaan päitämme söpösti ja suorastaan hymyilemään. Loistojuttu, me osallistujat saamme sähköpostitse kivoja kuvia muistoksi tästä ihanasta joulutapahtumasta.

Huippupäivä uusien kavereiden kanssa, tykkäsimme tosi paljon. Viivyimme glögijuhlissa pidempään kuin etukäteen olimme suunnitelleet, melkein kolme tuntia. Emäntä ei taaskaan saanut juttuaan poikki. Yhden ihmisen kanssa puimme itänaapurin aivotuksia ja toisen kanssa suunnittelimme koirien uimahallia, mikä olisi hyvä juttu.

Kuulkaas ihmiset, olisi hyvä saada lisää tällaisia hyvänmielen koiratapahtumia Turkuun ja myös muualle Suomeen. Sitä me Hännät heiluu -jengi toivomme vuodelle 2024!

Jouluisin terveisin,

Jupiter Del Trabancos