Ajan murinoita 

koirien elämästä

MEDIATIEDOTE 19.2.2024

Hännät heiluu -DogFest lähtee Suomen kiertueelle

Turusta viime syksynä alkanut Hännät heiluu -DogFest laajenee tänä vuonna valtakunnalliseksi tapahtumakiertueeksi. Luvassa on kymmenen hyvän mielen koiratapahtumaa ympäri Suomen.

Hännät heiluu -DogFest tuo kymmenelle paikkakunnalle uudenlaisen koiratapahtuman, jossa on runsaasti kiinnostavaa ohjelmaa. Suunnitelmissa on muun muassa muun muassa tassumaalausta, koirien ja omistajien muotinäytös, maistiaisia, "paikkakunnan kiinnostavin koira"-kilpailu ja lopuksi koirakävely. Paikalliset eläinsuojelu- ja muut järjestöt esittäytyvät ja tuovat omaa ohjelmaansa kuhunkin tilaisuuteen.

Alustavan suunnitelman mukaan kiertuepaikkakunnat tulevat olemaan Lahti, Seinäjoki, Raisio, Tampere, Lappeenranta, Jyväskylä, Helsinki, Kuopio, Oulu ja Turku. Lisäinfoa tapahtumista löytyy nettisivuiltamme osoitteesta www.heiluu.fi.

Hännät heiluu -DogFestin järjestäjäkaksikko Marjukka Karttunen ja Outi Myllymäki odottavat mielenkiinnolla, millaisen suosion festarit saavat eri puolella Suomea. Ensimmäinen DogFest järjestetään Lahdessa pääsiäissunnuntaina 31. maaliskuuta.

– Näille tapahtumille on nyt sosiaalista tilausta, sillä vastaavanlaisia koirafestareita pidetään ainakin Englannissa. Meillä on kunnianhimoisena tavoitteena saada aikaan Suomeen mahdollisimman laaja tapahtumakiertue, jossa koirat ja heidän rakkaimpansa viihtyvät. Samalla edistämme koiramyönteisyyttä yhteiskunnassamme, Karttunen toteaa.

Hännät heiluu -DogFestin pääyhteistyökumppani Evidensia mahdollistaa laajan kiertueen toteuttamisen. Verkoston paikalliset eläinlääkäriasemat osallistuvat tapahtumiin tarjoten lemmikkiperheille asiantuntemustaan. Tämä tukee Evidensian tavoitetta olla suomalaisten lemmikkien ja niiden omistajien tukena, niin arjessa kuin hädän hetkellä.

– Haluamme omalta osaltamme olla mukana edistämässä lemmikkimyönteisyyttä ja roolimme "Hännät heiluu"-tapahtumakiertueen pääyhteistyökumppanina tarjoaa tähän loistavan mahdollisuuden. Odotamme innolla tulevaa kiertuetta ja hyvän mielen koiratapahtumia, Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy:n toimitusjohtaja Ilari Kujala toteaa.

Lisätietoja:

Heiluu Oy
Marjukka Karttunen 050 443 0923
Outi Myllymäki 050 338 4030


01.12.2023

Hännät heiluu -joulukalenterin luukut aukeavat keskustassa

Turun ydinkeskustan liikkeiden näyteikkunoihin ilmestyy joulukuun päivinä kalenteriluukkuja kaupunkilaisten ihasteltaviksi. Jokaisessa näyteikkunaluukussa piileskelee myös pieni Hännät heiluu-lelukoira, joita voi etsiskellä näyteikkunaostoksilla yhdessä lasten kanssa.

Uuteen joulukalenteritapahtumaan lähti mukaan ilahduttavan erilaisia liikkeitä perinteisistä lahjatavarayrityksistä myös palvelualan yrityksiin. Hännät heiluu -joulukalenterin organisaattorina toimineen Marjukka Karttusen mukaan innostunut vastaanotto kertoo, että yritykset pitävät tärkeänä lisätä yhteistyöllä keskustan vetovoimaa. Hän toivoo, että ihmiset lähtevät liikkeelle ja kiertävät katselemassa kauniita jouluikkunoita.

– Näyteikkunaostoksilla on mainio mahdollisuus tutkailla ydinkeskustan kattavaa tarjontaa ja äänestää Facebookissa Hännät heiluu -sivulla lumoavinta kalenteriluukkua. Suunnitelmissa on tehdä tästä jokavuotinen joulutapahtuma, hän toteaa.

Turku Centerin nettiuutinen 2.10.2023:

Marjukka, Jupiter ja Chaos
Marjukka, Jupiter ja Chaos

Hännät heilumaan lokakuussa

Sunnuntaina 15.10. haukahdellaan ympäri keskustaa hännänheilutusten tahdittamina! Uusi koirille, koiranomistajille ja -rakastajille suunnattu Hännät heiluu -tapahtuma rantautuu lokakuisena sunnuntaina kauppatorille ja keskustan kaduille, tuoden mukanaan energistä tunnelmaa ja ohjelmaa koko perheelle.

LUE LISÄÄ ->

Hali-Koiran kosketus tuo
iloa vanhuksen elämään

Eläinavusteinen työn ammattilainen Maarit Haapasaari on ollut luomassa maahamme koira-avusteista vapaaehtoistoimintaa ja toiminut alalla yrittäjänä jo yli kymmenen vuotta. Hän näkee punaista, kun koronan jälkimainingeissa koirien ja vanhusten tapaamiset ovat muuttuneet osittain etäkohtaamisiksi. Eihän se voi toimia, sillä jutun ydin on nimenomaan koskettamisessa.

Puhutaanko porukalla koiraa?

Hännät Heiluu -verkkoyhteisö tarjoaa mahdollisuuden "puhua koiraa" eli avata keskusteluja koiramaailman asioista. Kirjoittajana voit olla sinä tai oma koirasi, sana on vapaa. Siis kunhan se vain liittyy koiriin. Kerro oma koiratarinasi tai mietteitäsi elämästä koiran kanssa. Jututamme tänne myös kiinnostavia asiantuntijoita, joten luvassa on kaikkea kiinnostavaa. Nostamme tarinat someen, jossa toivomme viriävän vilkkaita keskusteluja. Niin ja näissä jutuissa on haukkuminen tietysti kielletty.

Jos sinulla heräsi kirjoittamisen kipinä, lähetä viestisi osoitteeseen info@heiluu.fi