Chaos, Jupiter, 

Chiara ja Justiina

Hau, Olen Chaos Del Trabancos eli Trabancosin Chaos ja tuo keltainen, kettumainen varjoni on laiska siskonpoikani. Jupiter Del Trabancos ilmaantui kiusakseni tuossa vajaa vuosi sitten. Olen Espanjan lahja suomalaisille. Ole! Synnyin Torreviejassa, Murcian maakunnassa, pahaa-aavistamattomana, Jasone May Ruson venäjäntoy-kenneliin. Millaisessa asennossa tähdet saattoivatkaan olla, että päädyin kaukaiseen pohjolaan, Suomeen? Suomen kesät kyllä menee mukavasti ja saaristossa on ihanaa kierrellä, mutta Espanjan pojalle pitkät ja kylmät Suomen talvet ovat myrkkyä. Madre mia, que horrible!


Elämäni mutkistui entisestään, kun siskonpoikani Jupier Del Trabancos liittyi perheeseen noin vuosi sitten. Hankkivat minulle muka kaverin. Mikä riesa! Syö ruokakupiltani heti, kun silmä välttää ja nappaa rakkaan, punaisen vinyylipalloni oitis, kun huomioni kiinnittyy herkulliseen häräntupsuun tai hirvitikkuun. Kyllä me toisinaan leikitään ja painitaan, mutta enimmäkseen siskonpojan hyysääminen käy työstä. Mucho trabajo!

Olen reissannut maalla, merellä ja ilmassa. Olen päässyt mukaan moneen paikkaan ja maailmalla moniin hienoihinkin ravintoloihin. Teen syliin kiepin ja suljen pöydästä huokuvat huumaavat tuoksut pois nenästäni. Kun käyttäytyy mallikelpoisesti, monet ovet aukeavat, mutta olen kohdannut myös paljon asiatonta, karvoihin pureutuvaa epäluuloisuutta ja suorastaa syrjintää, koirismia. Terrible! Kaikista kokemuksistani, kivoista jutuista ja räikeistä epäkohdista, suorasta "koirismista" aion kirjoittaa teille. Jos nuori siskonpoikani oppii kirjoittamaan, hän saa mahdollisesti myös osallistua sisällöntuottamiseen muutoinkin, kuin poseeramalla valokuvissa. Poseeramisen hän kyllä osaa, herkkupala silmissä kiiluen.

Tässä samassa haluaisin kertoa myös tuosta tyttösestä, Italiassa ja Espanjassa asustaneesta Chiarasta. Ciao ja Hola vaan, koko narttu on uhka ja mahdollisuus samassa paketissa. Kyllä me varmaan joskus vielä tullaan ystäviksi, mutta matka tulee olemaan pitkä ja haukuilla varustettu. Ollaan siis päätetty tuon Chiaran – Limespirit Lioness Huntin kanssa, että ryhdyttiin yhdessä sarjayrittäjiksi. Niin ja tuo kellertävä aavikkokettua muistuttava Jupiter on mukana messissä, saa nähdä mikä lisäarvo siitäkin tulee.

Niin ja sitten meille tuli vuoden 2024 alussa tiimiin uusi juniorijäsen Jokapaikan Aika Justiina, joka on kaksi kuukautta vanha. Hän on toistaiseksi vain söpöilyvastaava, sellainen pikkuinen riiviö.